Magyarország második legnagyobb városa zöld várossá akar válni, egyre több az olyan projekt a településen, amely a megújuló, illetve a környezetbarát energiára alapoz -– mondta Pfliegler Péter, a város alpolgármestere egy a napokban tartott sajtótájékoztatón.
 
A borsodi megyeszékhelyen, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt. székháza előtt lévő, a kizárólag elektromos energiával működő autók akkumulátorait ingyenesen feltöltő "áramkútnál" megtartott sajtótájékoztatón bemutatták azt a japán gyártmányú személyautót, amely egy "tankolással" csaknem 180 kilométert tud megtenni.

A miskolci alpolgármester úgy fogalmazott: ahhoz, hogy Miskolc zöld város legyen, szükség van ilyen kutakra, amelyek a teljesen környezetbarát, elektromos meghajtású autókat kiszolgáljáka.  

Pfliegler Péter szólt arról, hogy a borsodi megyeszékhely az elmúlt években, és jelenleg is számos környezetbarát program megvalósításán dolgozik. Ezek között megemlítette a PannErgy vállalatcsoport projektjét.

A cég a Miskolchoz közeli Mályi határában fúrt kutakból kinyert geotermikus hővel fűti majd a város egyik legnagyobb lakótelepét. Hasonlóképpen sikeresnek ítélte a biomasszát felhasználó kazánprogramot, valamint azt, hogy a város korábbi, rekultivált hulladéktelepéből nyert biogázzal fűtenek házakat.

süti beállítások módosítása