Sokaknak van ellenérzése a gyorséttermekkel kapcsolatban. Ezt a legtöbbször az egészségtelen étkezéssel magyarázzák, de sokan nem szeretik a McDonald’s éttermek fojtogató olajszagát sem. Most az amerikai gyorsétteremlánc londoni egységei – az olimpia által gerjesztett általános „zöldhullámnak” köszönhetően – újrahasznosítani kívánják használt olajukat.

A hálózat bejelentette, hogy az Olimpiai Parkban felépített gigászi éttermében azonnali hatállyal csökkentik energiafogyasztást és korlátokat szabnak a hulladéktermelésnek is. A játékok végeztével pedig ennek szellemében nyitnak újabb éttermeket, vagy pedig modernizálják a már meglévőket a brit fővárosban. A program legfontosabb pontja, hogy a sütéshez használt olajat biodízellé alakítják, és a jövőben ez hajtja a cég szállító furgonjait.

Ez a lépés, amelyet a londoni olimpiai játékok szervező bizottsága is támogat, évente 6000 tonna üzemagyag megtakarítását jelenti, és annyi szennyezéstől kíméli meg a légkört, amelyet normális körülmények között 2400 gépkocsi termelne.

A McDonald”s egyébként 1976 óta szponzora az olimpiának. És nem mellékesen az olimpikonok körében az egyik legnagyobb sikere ennek az étteremnek van. Mivel az Olimpiai Bizottságot és a gyorsétteremláncot egyaránt komoly támadások érték a szponzoráció miatt, a Meki gyorsan előállt egy alacsony kalóriatartalmú, “egészséges” menüsorral így akár 400 kalória alatti hamburgert is ehetnek az olimpiai falu lakói.

Annak ellenére, hogy továbbra is sokan ellenzik a McDonald's jelenlétét, a NOB a szponzorációs szerződését 2020-ig meghosszabbította.
 

süti beállítások módosítása