Az argentin kormány a következő 8 évben 1 GW-ra emelné a dél-amerikai ország szélenergia-termelését, és ezzel egyúttal 10 ezer új munkahelyet teremtene. A hosszú távú program még csak a tervezés szakaszában van, de jelentős szerepet szánnak benne a magánszektornak is.
 
Ugyanis a széliparban érdekelt különböző argentin cégek és tőkecsoportok létrehozták az Argentina Wind Clustert, amelynek célja, hogy a hazai szélenergia fejlesztésével évente mintegy 1,75 milliárd dollár értékű energia-importot takarítsanak meg.
 
Ebbe a tervek szerint 500 hazai energia-szolgáltatót vonnának be. Az Aiolusnews beszámolója szerint a szakértők úgy vélik, hogy az argentin szélipar képes lehet a hazai energia-szükségletek akár 70-80 %-át is fedezni.
 
Az Argentina Wind Cluster a július 3. és 5. között, Buenos Aires-ben rendezendő Eolica Argentina szélipari konferencia és vásár keretében lép ki a nagy nyilvánosság elé.
 
A tiszta energia felhasználásának lehetőségei Argentínában egyébként is igen jelentősek, hiszen a nap és a szél energiája nemcsak Dél-Amerika második legnagyobb országának igényeit elégítheti ki, hanem lehetővé teheti az ország számára a villamos energia exportját is.
 

süti beállítások módosítása