„SUNNY DAY - Napenergia-hasznosítás Magyarországon” címmel rendezett április közepén egész napos szakmai konferenciát a Zöld Ipar Magazin. A szervezők elmondták, reményeik szerint az előttünk álló években a napenergia Magyarországon is elnyeri az őt megillető helyet az energiatermelésben.

A budapesti konferencia egyszerre célozta a melegvíz-előállításra és fűtésrásegítésre szolgáló napkollektoros rendszerek, illetve az áramtermelésre alkalmas napelemes megoldások bemutatását. A teljesség jegyében a szabályozói környezettel kapcsolatos aktuális jogi és gyakorlati kérdések körbejárása, valamint a területtel kapcsolatos pályázati lehetőségek felvázolása is kiemelt hangsúlyt kapott a programban.

A rendezvényen a területen tevékenykedő szakmai szervezetek képviselői mellett, a pályázatíró és az áramszolgáltató szakma szakértői, valamint civil szervezetek munkatársai is tartottak előadásokat. Emellett az energetikai szakmában élenjáró hazai vállalatok szakemberei és az érintett települési önkormányzatok vezetői az országban már megvalósult sikeres projekteket is bemutatták a résztvevőknek.

Manapság az energiaellátás biztosítása az egyik legégetőbb probléma különösen a nehéz gazdasági helyzetben lévő régiókban. Ugyanakkor ezek a területek legtöbb esetben nem szenvednek hiányt a napsütötte órák számában. Ráadásul a megfelelő energiaellátás hosszútávon még anyagi bevételhez is hozzájuttathatja a technológiát felhasználó településeket.

A cég sajtóközleményéből kiderült, Magyarország az európai átlagnál jobb adottságokkal rendelkezik a napenergia-hasznosítás területén. Az elmúlt években elindult fejlesztések azt jelzik, hogy szerencsére a gazdasági döntéshozók is kezdik felismerni az ebben rejlő lehetőségeket.

süti beállítások módosítása