Csúcs lesz az új Infiniti Emerg-E

Címkék: hibrid autó

2012.03.05. 08:54

Bár hivatalosan csak március elején, a 82. Genfi Autószalonon leplezik le az Infiniti hibrid sportautó-tervezetét, az Emerg-E csodajárművet, már most kikerültek adatok és képek az autóról – állítólag véletlenül.

Az Emerg-E a hagyományoknak megfelelően középmotoros elrendezésű, és a nagy rivális Acura NSX-hez hasonlóan hibrid sportautó. Ennek megfelelően elektromos meghajtású, amit egy 1,2 literes benzinmotor egészíti ki, és a szerepe csupán annyi, hogy generátorként növelje az autó hatótávolságát.

Egy biztos, a tervezett formája alapján a legkomolyabb sportautókkal is versenyre kelhet a genfi kiállításon. Az Infinitinek nem ez az első próbálkozása a hibrid járművek terén, hiszen, 2009-es Essence és a 2011-es Etherea tanulmányautók után ez már a harmadik kísérlet.

A hajtás a márka előző járműveit figyelembe véve vélhetően hátsó lesz, de villanymotorral az első kerekek hajtása is lehetséges lesz. Az Emerg-E elektromos, emissziómentes hatótávjáról igen elismerően beszélnek, így az jelképes fogyasztással indulhat a csúcskategóriák, akár az Audi R8, vagy a Lexus LFA ellen is.

Az Infiniti idén már elkönyvelhetett egy nagy sikert: az M35h, egy tesztversenyen legyőzte a Porsche Panamera S Hybridet, így a világ leggyorsabb hibridjévé lépett elő, sőt erről Guinness-oklevele is van. A fiatal Infiniti márka nagyon sokat fejlődött az elmúlt években. Ez a hatalmas fejlődés egyben azt jelenti, hogy az Infiniti immár készen áll az európai országutak meghódítására is.

Az Infiniti a Nissan japán anyavállalat márkájaként az Egyesült Államokban jött létre, és jelenleg Amerikán kívül Kínában, Oroszországban és Svájcban képviselteti magát. A márka európai központja Genf mellett található. Az elmúlt 20 év alatt az Infiniti fokozatos növekedése során kialakultak a márkára jellemző egyedi sajátosságok. Ez az a bizonyos „modern japán luxus”, amely megtalálható minden Infiniti gépkocsiban.

süti beállítások módosítása