A tavalyi év során India lekörözte a világot az alternatív energiaforrások hasznosítása terén. Az ázsiai országban több mint 52%-kal növekedtek a megújuló energia beruházások.

Összesen 10,3 milliárd dollárt fektettek be megújuló projektekbe 2011-ben, ebből 4,6 milliárdot szélenergia, 4,2 milliárdot pedig napenergia hasznosítására fordítottak. A legjelentősebb változás a napenergia területén zajlott, a növekedés több mint a hétszeres 2010-hez képest, akkor „mindössze” 600 millió dollárt költöttek a napelemes fejlesztésekre.

A Bloomberg New Energy Finance (BNEF) jelentése szerint az indiai példa szinte egyedülálló és az ország a jövő hónap végéig valószínűleg meghaladja a teljesítendő ötéves tervét, amelynek értelmében 12,4 gigawattal szándékozták bővíteni a hálózatra kapcsolt megújuló energia kapacitást

Radzsasztán állam legújabb tervei között szerepel négy, egyenként 1 GW teljesítményű napenergia-létesítmény felépítése. A napelem parkokat Dzsodpur, Dzsaiszalmer, Bikaner és Barmer város közelébe telepítenék. A tervek szerint az erőművek mellett, a napelemes technológia továbbfejlesztésére hivatott kutató és gyártási központok is létesülnének.

süti beállítások módosítása