Érdekes kísérletbe fogott a Nissan. Az autógyár Nissan NV200 EV elnevezésű villanymotoros furgonjait futárok tesztelik London utcáin. (Japánban már tavaly kipróbálták, és a japán posta csomagszállítói teljes mértékben elégedettek voltak vele.)

Az autógyártó és a világ egyik legnagyobb csomagszállító vállalata, a FedEx által közösen megszervezett hatvan napos próbaút azt hivatott bizonyítani, hogy a környezetbarát technológia kiállja a rendkívüli igénybevételt is.

A NV200 speciálisan átalakított kivitele a közelmúltban megnyerte a New York-i „Holnap Taxija" tendert, így 2013-tól kizárólagosan ez a modell fogja szállítani a világ legnépszerűbb városában az utasokat. Emellett tesztelik a zéró-emissziós, elektromos hajtású gépkocsik taxiként történő alkalmazási lehetőségeit is, ezért 2012-ben kísérleti céllal hat, 100%-ban elektromos hajtású Nissan LEAF-et is fut majd a jellegzetes sárga színben.

A villanyfurgon egyébként nagy hasonlóságot mutat a LEAF-fel, a Nissan elsőszámú elektromos autójával, amelyet sokan az elektromos közlekedés egyik legfontosabb jövőképének tartanak. Az NV200-ban változtatások nélkül megtalálható a LEAF hajtáslánca és akkumulátor-csomagja.Ahogy az sem véletlen, hogy épp a FedEx-ben találtak partnerre, hiszen a cég két európai és négy észak-amerikai nagyvárosban összesen 43, nulla emissziójú járművet üzemeltet.

Ez is jól mutatja, hogy nem csak a levegőbe beszéltek, amikor azt vállalták, hogy 2020-ra 20 százalékkal javítják gépjárműparkjuk globális átlagfogyasztását.

süti beállítások módosítása