Biogáz hajtja a toalett-motort

Címkék: japán biogáz

2011.10.28. 09:52

Meghökkentő környezetvédelmi kampányt indított a TOTO nevű japán vécégyártó cég. Legújabb fejlesztésük a GREEN CHALLLENGE kampány részeként elkészített Toilet Bike Neo. Ez nem más, mint egy toalettel egybeépített háromkerekű chopper motor.

Sokan valószínűleg félreértelmezik a találmányt, de a gyártók tervei szerint nem a motor vezetője által „kibocsátott” anyagok hajtják, hanem háztartási szennyvízből és állati trágyából készített biogáz.

A tervezők adtak a látványra is, hiszen amíg a vezető egy toaletten ül, a kormánykeréken még vécépapír is található. A tervek szerint a motor mintegy 1200 km-t fog megtenni az elkövetkező egy hét alatt, a kitakyushui TOTO gyárból indulva Tokióig, kizárólag biogáz hajtással.

A Toilet Bike Neo projekt a TOTO cég zöld környezetért indított kampányának része. Ennek célja, hogy 2017-re felére csökkentse a fogyasztók fürdőszobájában keletkező üvegházhatású gázok kibocsátását.

Ahogy azt a TOTO-tól megszokhattuk a legextrémebb hightech dolgokkal van felszerelve. Ezeknek köszönhetően az autópályán LED fényekkel különböző üzeneteket vetít a levegőbe, míg a „trónoló” vezetőt zenével és beszéddel szórakoztatja. A vezető természetesen a beszélgetés témáját is maga választhatja ki majd.

süti beállítások módosítása