London eddig is az egyik leglátványosabb európai főváros volt. Elég csak a Buckingham palotára, a Big Ben-re, a London Eye-ra, vagy a Tower-hídra gondolni. Ugyancsak a brit fővárosban található az első olyan vasútállomás, amely folyó – jelen esetben a Temze – fölé épült.

Az eredetileg Viktória-korabeli, többször átépített, a Blackfriars híd vasúti hídon elterülő komplexumot 2009 márciusában ugyan lezárták, de idén decemberben ismét kinyitja kapuit a nagyközönség előtt.

A felújítás után az épület természetes világításáról fénycsatornaként működő napcsövek fognak gondoskodni. Az állomás tetejére tervezett, hatezer négyzetméternyi napelem-rengeteg várhatóan a kész pályaudvar energiaszükségletének a felét fogja fedezni.

A 7,3 millió fontba (2,5 milliárd forintba) kerülő beruházás az észak-déli irányban haladó - Bedford városától Londonon át Brightonig vezető - Thameslink vasútvonal fejlesztési programjának részét képezi.

London életében kiemelten fontos a vasúti közlekedés, hiszen több millióan laknak a város külső agglomerációjában, akik naponta járnak be London központjába dolgozni. A legnagyobb pályaudvarok a Blackfriars, Charing Cross, Fenchurch Street, Kings Cross, Liverpool Street, London Bridge és persze a Waterloo. A Fenchurch Street kivételével valamennyi csatlakozik a földalatti hálózathoz is. A legforgalmasabb állomás a London Bridge, évi 80 millió utassal.

süti beállítások módosítása