Amíg az amerikai légierő jelentős lépéseket tesz arra, hogy bioüzemanyagra állítsák át repülőiket, az ország felét nem különösebben érdekli a környezetvédelem. Legalábbis ez derül ki a Rasmussen Reports című lap felméréséből.

Az amerikai lap kutatása alapján, az ország több mint fele még mindig úgy gondolja, hogy fontosabb az új energiaforrások felfedezése, mint a jelenleg alkalmazott energiahordozók fogyasztásának csökkentése.

Amíg tavasszal a megkérdezettek 60 százaléka, addig legutóbb már csak 52 százalékuk vélte úgy, fontosabb lenne új energiaforrásokat felfedezni, semmint a régiek fogyasztását csökkenteni.

A felmérés szerint az amerikaiak 63 százaléka gondolja úgy, hogy hasznosabb megújuló energiába fektetni, semmint a fosszilis üzemanyagok termelésébe. A megkérdezettek 27 százaléka ennek ellenkezőjében hisz.

A válaszadók közel fele (46 százaléka) úgy véli a gazdasági növekedés és a környezetvédelem nehezen összeegyeztethető. Azonban a megkérdezettek harmada úgy gondolja, hogy a két igény egyensúlyba hozható.

Szintén nincs egyöntetű vélemény a globális felmelegedéssel kapcsolatban, hiszen a megkérdezettek 59 százaléka komoly problémának tekinti, míg 37 százalékuk szerint nem annyira aggasztó a helyzet. A megkérdezettek fele véli úgy, hogy a globális felmelegedés az emberi tevékenységtől független jelenség.

süti beállítások módosítása